Pular para o conteúdo principal

Could broccoli be a secret weapon against diabetes?

Broccoli sprouts.
Credit: © dariaren / Fotolia
Concentrated broccoli sprout extract may help type 2 diabetes patients manage their blood sugar, according to a new study.


The findings could offer a much needed alternative to address the condition, which has become a worldwide epidemic.

Type 2 diabetes afflicts more than 300 million people globally, and as many as 15% of those patients cannot take the first-line therapy metformin because of kidney damage risks. Seeking a more viable path forward, Annika Axelsson and colleagues used a computational approach to identify compounds that might counter the disease-associated gene expression changes associated with type 2 diabetes.

The researchers constructed a signature for type 2 diabetes based on 50 genes, then used publically available expression datasets to screen 3,852 compounds for drugs that potentially reverse disease. The most promising chemical -- sulforaphane, a naturally occurring compound found in cruciferous vegetables -- tamped down glucose production by liver cells growing in culture, and shifted liver gene expression away from a diseased state in diabetic rats.

When the researchers gave concentrated broccoli sprout extracts to 97 human type 2 diabetes patients in a 12-week randomized placebo-controlled trial, obese participants who entered the study with dysregulated disease demonstrated significantly decreased fasting blood glucose levels compared to controls.

The authors say developing gene signatures to investigate large public repositories of gene expression data could be a valuable strategy to rapidly identify clinically relevant compounds.

Source: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170614141526.htm

Postado por David Araripe

Comentários

Postagens mais visitadas deste blog

CONSERVAÇÃO DE ALIMENTOS E A EQUAÇÃO DE ARRHENIUS por Carlos Bravo Diaz, Universidade de Vigo, Espanha

Traduzido por Natanael F. França Rocha, Florianópolis, Brasil  A conservação de alimentos sempre foi uma das principais preocupações do ser humano. Conhecemos, já há bastante tempo, formas de armazenar cereais e também a utilização de azeite para evitar o contato do alimento com o oxigênio do ar e minimizar sua oxidação. Neste blog, podemos encontrar diversos ensaios sobre os métodos tradicionais de conservação de alimentos. Com o passar do tempo, os alimentos sofrem alterações que resultam em variações em diferentes parâmetros que vão definir sua "qualidade". Por exemplo, podem sofrer reações químicas (oxidação lipídica, Maillard, etc.) e bioquímicas (escurecimento enzimático, lipólise, etc.), microbianas (que podem ser úteis, por exemplo a fermentação, ou indesejáveis caso haja crescimento de agentes patogênicos) e por alterações físicas (coalescência, agregação, etc.). Vamos observar agora a tabela abaixo sobre a conservação de alimentos. Por que usamo

Two new proteins connected to plant development discovered by scientists

The discovery in the model plant Arabidopsis of two new proteins, RICE1 and RICE2, could lead to better ways to regulate plant structure and the ability to resist crop stresses such as drought, and ultimately to improve agricultural productivity, according to researchers at Texas A&M AgriLife Research. Credit: Graphic courtesy of Dr. Xiuren Zhang, Texas A&M AgriLife Research The discovery of two new proteins could lead to better ways to regulate plant structure and the ability to resist crop stresses such as drought, thus improving agriculture productivity, according to researchers at Texas A&M AgriLife Research. The two proteins, named RICE1 and RICE2, are described in the May issue of the journal eLife, based on the work of Dr. Xiuren Zhang, AgriLife Research biochemist in College Station. Zhang explained that DNA contains all the information needed to build a body, and molecules of RNA take that how-to information to the sites in the cell where they can be used

Cerque-se de pessoas melhores do que você

by   Guilherme   on   6 de abril de 2015   in   Amigos ,  Valores Reais A vida é feita de  relações . Nenhuma pessoa é uma ilha. Fomos concebidos para evoluir, não apenas do ponto-de-vista coletivo, como componentes da raça humana, cuja inteligência vai se aprimorando com o decorrer dos séculos; mas principalmente da perspectiva individual, como seres viventes que precisam uns dos outros para crescer, se desenvolver e deixar um  legado útil  para os que vivem e os que ainda irão nascer. E, para tirar o máximo proveito do que a vida tem a nos oferecer, é preciso criar uma rede – ou várias redes – de relacionamentos saudáveis, tanto na seara  estritamente familiar  quanto na de  trabalho e negócios , pois são nessas redes que nos apoiamos e buscamos solução para a cura de nossos problemas, conquista de nossas metas pessoais e profissionais, e o conforto em momentos de aflição e tristeza. Por isso, se você quiser melhorar como pessoa, não basta apenas adquirir  alto grau de conhe